I forbindelse med utvalgets vårmøte besøkte internasjonalt fagpolitisk utvalg regionen Noord-Holland. Her fikk utvalgets medlemmer orientering om regionens arbeid med sirkulær økonomi, smart spesialisering, innovasjon i offentlig sektor og smart mobilitet. Den 15. mai besøkte gruppa en bedrift som utvikler teknologi og materiale for 3D printing av bygg. Bl.a. har bedriften levert gulv til Schiphol lufthavn. Via båt ble utvalgets medlemmer orientert om havneutviklingen i Amsterdam og de tiltak som gjøres for å gjøre havn og logistikk så miljøvennlig som mulig. Rundturen ble avsluttet helt ute ved Nordsjøen der de nå bygger verdens største sluse for trafikken inn og ut av Amsterdam havn. Representanter for den regionale regjeringen så vel som fra parlamentet i Noord-Holland deltok i programmet. Norges Ambassadør til Nederland, Martin Sørby, informerte om den politiske situasjonen i Nederland etter siste valg. Program, deltakerliste og noen av presentasjonene kan leses her

Referat fra møte 2018-05-14

Programme visit Noord-Holland May 2018

Participant list ENCN – study tour 14-16 May 2018

Presentation Jack van der Hoek

Circular Economy for Eastern Norway

Presentatie Smart Specialization