I forbindelse med årskonferansen i BSSSC i Hämeenlinna, Finland 14. – 16.09.16 ble det markert at Østlandssamarbeidet v/leder Roger Ryberg (fylkesordfører i Buskerud) tar over formannskapet fra Ossi Savolainen og den finske regionen Helsinki-Uusimaa. Sekretariatet i BSSSC vil i perioden 2017-2018 være koblet til Østlandssamarbeidets sekretariat.

BSSSC er en politisk nettverksorganisasjon for regionale myndigheter i landene rundt Østersjøen – der formannskapet går på omgang mellom landene for 2 år av gangen. Sist Norge hadde formannskapet var 2006-2008 v/daværende leder i Østlandssamarbeidet, Arne Øren.

Gjennom et slikt sentralt politisk verv kan Østlandssamarbeidets europapolitiske arbeid styrkes og synergier skapes. Formannskapet gir aksess til aktører i EUs institusjoner og andre internasjonale samarbeidsfora, og Østlandssamarbeidet kan gjennom BSSSC ta aktivt del i EUs arbeid på ulike områder.

I perioden Ryberg leder BSSSC vil fylkesvaraordfører Lars Salvesen, Akershus tre inn som Østlandssamarbeidets representant i styret – med fylkesvaraordfører Siv Henriette Jacobsen, Østfold som vara.

BSSSC Strategy 2016 – 2020
Rapport fra styremøte i BSSSC 14.09.16